El proper 11 de març arrencarà el període de preinscripció per al primer curs d’educació infantil (P3), el primer d’educació secundària obligatòria (ESO) o tots aquells nens i nenes que vulguin accedir per primera vegada a un centre en qualsevol nivell educatiu.

Cau la demanda a P3

A la ciutat de Barcelona l’oferta inicial de 6.084 places es preveu suficient per atendre una demanda de 600 places menys que l’any passat. Les famílies dels infants nascuts el 2011 rebran una carta amb la relació de centres públics i privats concertats corresponents a l’àrea del seu domicili, en els quals poden tenir la màxima puntuació de proximitat.

Als centres es manté la ràtio de 25 alumnes a la totalitat dels grups de P3 públics i concertats. Excepcionalment les zones de Sant Andreu i la Sagrera tenen una ràtio de 26 nens per aula per motius d’escolarització. Les escoles Jaume I (Sants-Montjuïc), Reina Violant (Gràcia) i l’Arenal de Llevant (Sant Martí) obren una línia nova a P3; per contra, l’Escola Tresfonts (el Guinardó) no farà oferta de P3, ja que aquest curs només ha escolaritzat quatre infants.

Xifres similars a primer d’ESO

Pel que fa al primer curs de l’ESO, es manté la ràtio de 30 alumnes als grups públics i concertats. S’assigna un grup addicional als institutts Pablo Ruiz Picasso (Nou Barris), Doctor Puigvert (Sant Andreu) i Quatre Cantons (Sant Martí). En l’oferta de places de primer d’ESO hi intervé la reserva de places per a repetidors, la mobilitat d’alumnat en el pas de primària a secundària i les adscripcions.

L’Escola Rosa dels Vents (la Sagrera) cessa l’activitat a cinquè i sisè de primària, i els 26 alumnes que hi ha es reparteixen en altres centres. El mateix passa a quart d’ESO de l’Institut Pere Bosch i Gimpera (Vallcarca i Penitents), on els seus 15 alumnes s’assignen a altres centres.