Després de quasi una dècada sense ús, la masia de Can Miralletes, al Camp de l’Arpa del Clot, ha obert portes aquest dimarts convertida en un espai infantil i d’educació ambiental. L’espai, que data del segle XVIII, ha estat prop d’un any i mig d’obres per transformar-lo i rehabilitar-lo. La masia conserva l’aspecte exterior, mentre que l’interior s’ha redistribuït per crear un gran espai comú que s’adapti als usos que tindrà.

En total s’hi han invertit 940.000 euros amb l’objectiu de tornar a donar vida a un edifici que feia anys que s’estava degradant, després que tanqués el restaurant que hi havia. El districte de Sant Martí hi organitzarà tallers per a criatures i famílies relacionats amb la natura, el clima i la sostenibilitat.

masia can miralletes

Satisfacció entre els veïns

La recuperació de la masia de Can Miralletes per al barri és una antiga reivindicació de les associacions de veïns de la zona, que fa anys que reclamaven que l’espai es transformés per donar servei als veïns. Des de l’AV Clot – Camp de l’Arpa, Miquel Catasús assegura que el veïnat està satisfet de com ha quedat l’edifici i ha recordat que es tracta d’una reforma que “fa més de set anys” que es demanava.

Ara bé, Catasús explica que la voluntat dels veïns és que l’equipament pugui obrir més hores el cap de setmana a “l’estil de l’Espai Familiar de la Ciutadella”.

masia can miralletes

Rehabilitació integral de l’interior

L’interior de la masia de Can Miralletes ha estat objecte d’una rehabilitació integral. Per exemple, s’han renovat les fusteries interiors originals i s’han substituït les no originals per altres de fusta per criteris d’eficiència energètica. A més, la coberta s’ha reparat, aprofitant les bigues de fusta i les teules de la coberta, que es trobaven en bones condicions.

Un altre element clau de la transformació de l’edifici ha estat la redistribució d’espais per adaptar-los als nous usos. Alhora, s’ha creat un espai comú que no només recupera la situació original de l’escala, sinó que també incorpora un ascensor per garantir l’accessibilitat de la masia.

masia can miralletes