Per Sant Esteve, cada vegada més famílies opten per anar de restaurant i fer un dels àpats més elaborats, el dels canelons, fora de casa. Hi ha qui ho fa per estalviar-se el temps de cuinar i preparar el menjador, d’altres per falta de relleu generacional o per falta d’espai a casa. El cas és que els restaurants han deixat de ser una excepció entre les opcions pels àpats nadalencs de Sant Esteve.

Una cerca bàsica a internet permet localitzar ràpidament uns 300 restaurants que obren a l’hora de dinar per Sant Esteve. La majoria ho fan amb menús tancats entre els 20 i 30 euros, en la franja econòmica, o entre els 30 i els 45, en la franja mitja-alta. Enlloc falten els clàssics canelons d’aquesta data tan assenyalada. Fins i tot els restaurants que habitualment opten per una versió més moderna de la cuina mediterrània prefereixen no alterar la recepta tradicional quan es tracta d’aquest plat. Tot i l’augment de l’oferta, trobar una taula lliure per a un grup nombrós -a partir de vuit persones- pot ser missió impossible si no s’ha fet una reserva amb antelació.

Aquest dimarts, al restaurant La Terrassa de l’Hotel Claris han omplert l’agenda de reserves i la majoria de grups han demanat els canelons com a plat principal. Tot i que és una opció menys econòmica, els comensals escullen anar al restaurant com una opció més pràctica. En alguns casos per falta d’un espai prou gran a casa, en d’altres perquè no hi ha relleu generacional per cuinar les receptes tradicionals, o per estalviar feina a l’hora d’organitzar-se, cuinar i rentar. Sigui com sigui, cada cop hi ha més famílies que fan els dinars de Nadal o Sant Esteve al voltant d’una taula de restaurant.