Al número 107 del carrer del Llobregós hi ha un edifici municipal que després d’haver tingut diversos usos en els darrers anys ara obre de nou les portes com a equipament de proximitat. S’hi ubica el Casal de Barri del Carmel que ha d’esdevenir un espai de dinamització social i cultural i de trobada de veïns i entitats.

El consistori l’ha condicionat en els darrers mesos i ara el centre ja treballa en la configuració d’una programació tenint en compte les demandes i les necessitats de l’entorn.

L’equipament s’anomena La Barraca del Carmel

El nom del casal s’ha escollit mitjançant un procés participatiu. 400 veïns han participat en una votació que ha determinat que s’anomenarà La Barraca del Carmel. 

Serà un espai de proximitat per als veïns i les veïnes del Carmel, serà un espai per aprendre, per ballar, per fer teatre, serà un espai de dinamització comunitari on tothom podrà venir del barri del Carmel”
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

La idea és que els veïns es facin seu el casal i, per això, s’està treballant amb entitats i ciutadans a títol individual per definir com se li dona ús. Des de l’Associació de Veïns del Carmel expliquen que fan falta equipaments. Asseguren que no n’hi havia cap d’aquestes característiques i que, a més, altres espais municipals de la zona queden lluny tenint en compte l’orografia de l’indret.

Aquest equipament feia falta perquè al barri no hi ha gaires equipaments. Hi ha moltes entitats que fan activitats de ball, de ioga i les fan d’una manera precària i en altres llocs de prestat”
Montserrat Montero, AV Carmel

El Casal de Barri del Carmel nou s’ubica en un edifici del carrer del Llobregós conegut a la zona pels usos que havia tingut anteriorment. Havia acollit l’Agència de Promoció del Carmel i ara incorpora, a més, l’espai utilitzat anteriorment per un parc de neteja. S’ha reformat i obre les portes com a equipament de proximitat.