L’Associació de Veïns del Carmel es renova. Després de la dimissió de la junta anterior, un grup de veïns ha decidit prendre el relleu amb els reptes d’afrontar grans projectes urbanístics, com la remodelació de la rambla del Carmel o incrementar la seguretat de la zona.

El germen de la nova junta es va formar l’estiu passat arran de diversos problemes amb les escales mecàniques del barri. En una zona amb forts pendents, les avaries van ser un greu problema i van generar diverses mobilitzacions, on es van conèixer els nous membres de l’associació.  Ja en aquell moment l’antiga junta de l’entitat volia deixar-ho i les protestes van posar en contactes diversos veïns amb ganes de lluitar per millorar la zona.

Seguretat i obres, reptes de futur

La prioritat del nou equip és millorar la seguretat. Volen que hi hagi més vigilància en general però, sobretot, els dies que la gent gran va a buscar la pensió perquè, asseguren, hi ha robatoris. “Hi ha problemes amb autobusos, també. Hi ha robatoris als busos 19, 87 i 86”, afegeix Maria Caruncho, membre de la nova junta. Per això, treballen amb la policia de barri, que un cop al mes és al local de l’associació, al passatge de Lugo, per atendre de primera mà els veïns que ho vulguin.

Els altres punts d’atenció de l’associació són millorar el manteniment, la recollida d’escombraries i, sobretot, controlar la reforma de la rambla del Carmel, el futur gran projecte urbanístic del barri. També volen promoure tallers i activitats lúdiques i, de fet, preparen la celebració del 50è aniversari de l’entitat.