Podria ser la darrera vegada que aquest tractor ensulfata aquestes terres per evitar-hi plagues. A l'interior, un jornaler de 52 anys, que en fa10 que treballa en aquests camps. Ara toca preparar la terra i plantar-hi carxofes. Una tasca que de moment continua fent com sempre fins que no s'anuncïï si el macrocomplex d'oci s'ubicarà aquí. El temor, però, hi és. JUAN JOSÉ CASTILLO, jornaler "A plegar tothom, serà la ruina de tota la pagesia d'aquí del Baix Llobregat." Alguns confien que Eurovegas passarà de llarg. Les notícies que arriben dels Estats Units, que el magnat Sheldon Adelson està sent investigat per un presumpte delicte de corrupció, són un al·licient més per pensar que el projecte no té raó de ser. ANDREU COMPANY, pagès "És una polèmica que jo em penso que hi han posat més salsa que carn, i jo estic convençut que no arribarà mai." Actualment unes 1.500 famílies viuen dels fruits que dóna aquest parc agrari. Però no tots els agricultors s'oposen a Eurovegas. Entre els més veterans hi ha veus com la del Baldiri, sense fills que vulguin seguir amb el negoci, que hi veu una sortida per a les terres. BALDIRI RIBAS, pagès "És una alternativa, si paguen. No es tracta d'expropiar només, ens han de pagar un preu normal, que estigui bé, perquè sinó és una especulació." Els pagesos més joves i els jornalers són els qui més s'hi oposen perquè temen que en sortiran molt perjudicats. El futur en aquests casos és incert. Els pagesos diuen que alguns inversors ja han trepitjat aquests terrenys i que s'hi han fet ofertes de compra, tot i que la decisió final sobre si Eurovegas s'instal·la aquí o Madrid es coneixerà durant la primera quinzena de setembre.

Aquests dies el pagesos preparen la terra per plantar-hi carxofes, un dels productes més emblemàtics de la zona. Treballen amb la mirada posada en la decisió que prendrà d’aquí a 15 dies el magnat Sheldon Adelson sobre l’emplaçament del seu nou complex d’oci. La Generalitat li va oferir 800 de les 3.500 hectàrees del Parc Agrari del Baix Llobregat, on més de 1.500 famílies viuen de l’agricultura.

La majoria de pagesos de la zona es mostren contraris a la idea que s’instal·li el complex als seus terrenys. Temen perdre la feina i que els expropiïn els terrenys a un preu baix. D’altres, però, ho veuen com una oportunitat per vendre’s els camps. És l’opinió que tenen alguns pagesos que ja estan jubilats.