"Viure al carrer és estar en un estat de desesperació permanent." "Como basura, como desecho humano." Confessen haver-se sentit així quan dormien al carrer en el vídeo de l'última campanya d'Arrels. L'objectiu de la iniciativa, que s'ha anomenat Un milió de gràcies, és aconseguir el màxim d'aportacions econòmiques possibles. La campanya no té data de finalització i, segons la fundació, es mantindrà oberta al web mentre hi hagi donacions. Es calcula que amb un milió d'euros es podrien pagar més de 45.000 nits d'allotjament a persones sense llar, o el que és el mateix, oferir un pis estable i suport social a 125 usuaris durant un any. Una solució més econòmica que els albergs, i més eficient a llarg termini. FERRAN BUSQUETS, director de la Fundació Arrels "L'habitatge és el punt de partida i és cap a on s'ha d'anar, però la gent està al carrer avui mateix. En aquest sentit nosaltres també demanem el suport de la ciutadania perquè molts pisos els té la ciutadania." La manca d'habitatge social és també un problema per a la fundació, que fa una crida als catalans perquè es plantegin la possibilitat de destinar els pisos buits al lloguer social. Habitatges que, diuen, no només cal habilitar a Barcelona, sinó també en altres ciutats de Catalunya i l'àrea metropolitana. FERRAN BUSQUETS, director de la Fundació Arrels "Encara hi ha municipis que tenen la política d'enviar gent a Barcelona, per això és important que l'atenció es faci a nivell català i en proximitat a diferents municipis." La fundació disposa de 50 allotjaments a Barcelona des de fa més de dos anys, amb bons resultats en més del 85 % dels casos. El lloguer d'aquests pisos el paguen gràcies a les donacions, que ja suposen més de la meitat dels ingressos d'Arrels.

Igual que cada any torna el fred i, amb aquest, augmenta la preocupació de les 900 persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona. La baixada de temperatures ha estat el moment triat per Arrels Fundació per llançar la darrera campanya, anomenada “Un milió de Gràcies“. L’objectiu és recaptar el màxim de fons possibles per facilitar un allotjament estable a les persones sense llar, i també agrair les donacions de les persones que ja contribueixen amb la fundació, 4.000 en total, que suposen ja el 40 % dels ingressos d’Arrels.

La campanya no té data de finalització i, segons la fundació, es mantindrà oberta al web mentre hi hagi donacions. Es calcula que amb un milió d’euros es podrien pagar més de 45.000 nits d’allotjament a persones sense llar, o el que és el mateix, oferir un pis estable i suport social a 125 usuaris durant un any. Una solució més econòmica que els albergs, i més eficient a llarg termini, segons el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets: “L’habitatge és el punt de partida i és cap on s’ha d’anar, però la gent està al carrer avui mateix. En aquest sentit nosaltres també demanem suport perquè molts pisos els té la ciutadania.”

La manca d’habitatge social és també un problema per a la fundació, que fa una crida als catalans perquè es plantegin la possibilitat de destinar els pisos buits al lloguer social. Habitatges que, diuen, no només cal habilitar a Barcelona, sinó també en altres ciutats de Catalunya i l’àrea metropolitana. Busquets alerta, a més, que hi ha municipis que envien les persones sense sostre a la ciutat amb un bitllet de tren, i els recomanen que busquin ajuda aquí: “És important que l’atenció es faci dins l’àmbit català i en proximitat a diferents municipis i que tota la pressió no recaigui sobre la ciutat“, conclou.

La fundació disposa de 50 allotjaments a Barcelona des de fa més de dos anys, amb bons resultats en més del 85 % dels casos. El lloguer d’aquests pisos el paguen gràcies a les donacions, que ja suposen més de la meitat dels ingressos d’Arrels. Durant els propers mesos l’organització espera intensificar el contacte amb el govern municipal, al qual reclamarà (entre altres mesures) que es mantingui i s’aposti pel programa Hàbitat, destinat a reforçar l’oferta de pisos i inserció sociolaboral per a aquest col·lectiu.