Aquest és l'equipament que avui s'ha obert per acollir persones sense llar en previsió de la caiguda de les temperatures. Es troba al carrer Llacuna i funcionarà provisionalment fins que la setmana que ve reobri el centre del carrer Dos de Maig, on s'estan fent obres de millora. El dispositiu d'acolliment nocturn d'emergència s'ha adaptat a les condicions climàtiques, i també s'ha ampliat. Hi haurà més places per atendre persones que normalment rebutgen els albergs. LAIA ORTIZ, tinenta d'alcaldia de Drets Socials "No hi ha condicionants més enllà. Són persones que vénen, dormen, poden accedir també a un àpat calent o a la higiene i per tant sí que s'impliquen. Són perfils de persones en un 65 % dels casos amb problemes de salut mental o addicions." Aquest tipus d'equipament per a persones sense llar, que tenen dificultats per entrar en els itineraris d'inserció, es vol reforçar aquest hivern. Durant els darrers dies s'ha informat les persones sense sostre als llocs on són habitualment, ja que els equips d'emergències no sortiran al carrer fins que no s'activi la darrera fase de l'Operació Fred, quan el termòmetre baixa dels 0 graus. Només per aquest espai l'any passat hi van passar 600 usuaris i es van fer gairebé 7.000 pernoctacions.

L’acolliment nocturn de persones sense sostre ha començat abans del que és habitual en previsió de la caiguda de les temperatures. El CUESB del carrer de la Llacuna funcionarà provisionalment fins que la setmana que ve reobri el centre del carrer del Dos de Maig, on s’estan fent obres de millora.

El dispositiu d’acolliment nocturn d’emergència s’ha adaptat a les condicions climàtiques, i també s’ha ampliat. Enguany, si cal, hi haurà més places per atendre persones que normalment rebutgen l’estada als albergs. Segons la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, un dels motius pels quals el CUESB ofereix una atenció especialment útil és que no es posen condicions als sol·licitants per fer-ne ús. Això significa que les persones que consumeixen alcohol, per exemple, hi poden dormir igualment: “Són persones que vénen, hi dormen, poden accedir també a un àpat calent o a la higiene i per tant sí que s’impliquen. Aquests perfils en un 65 % dels casos tenen problemes de salut mental o addicions“, ha explicat Ortiz.

Aquest tipus d’equipament per a persones sense llar, que tenen dificultats per entrar en els itineraris d’inserció, es vol reforçar aquest hivern, segons el govern municipal. Durant els darrers dies s’ha informat les persones sense sostre als llocs on dormen o mengen habitualment, ja que els equips d’emergències no sortiran al carrer fins que no s’activi la darrera fase de l’operació Fred, quan el termòmetre baixa dels zero graus. Només per aquest espai l’any passat hi van passar 600 usuaris i es van fer gairebé 7.000 pernoctacions. L’espai funciona entre les 20.00 i les 8.00 hores i, a banda dels llits o la intendència, ofereix també atenció social i sanitària.