El telèfon d’emergències de la Generalitat, el 112, havia rebut fins a les 11 del matí 150 trucades, bona part entre les 7.30 i les 8.30 h. Els Bombers de Barcelona també han registrat 150 peticions, en aquest cas durant tot el matí i primera hora de la tarda, encara que no totes motivades pels cops de vent.

Tot i que no s’han registrat incidents greus, el vent ha provocat la caiguda d’alguns arbres a diverses zones de la ciutat. A l’avinguda Diagonal a l’altura de Selva de Mar un arbre tombat ha quedat travessat sobre la calçada i ha obligat a tallar el trànsit. En aquesta via també n’ha caigut un a la zona de Sarrià. I en altres punts com l’avinguda Meridiana a tocar del carrer de les Antilles, a la travessera de Gràcia a l’altura del carrer de Milà i Fontanals i diversos a Montjuïc.

Al carrer de Gelida, a Sant Martí, els Bombers han actuat arran del despreniment d’unes plaques que feien de para-sol a la façana d’un edifici.

Els cops de vent han dibuixat un paisatge de piles de fulles i petites branques acumulades als carrers de la ciutat. Altres elements, com tanques de senyalització, també s’han desestabilitzat a causa de les ventades.

Protecció Civil recorda que davant una situació de forts vents cal augmentar les precaucions, tant en l’àmbit domèstic com a l’aire lliure. A casa, es demana retirar els tendals i les plantes i objectes dels balcons per evitar que caiguin de manera accidental, i es recomana tancar bé portes i finestres. Al carrer, cal allunyar-se del edificis en construcció i d’aquells dels que se’n pugui desprendre algun element.

També es demana estar pendent dels vehicles aparcats a la via pública. El vent ha tombat algunes motos i també es poden desplaçar elements del mobiliari.

D’altra banda, també es recomana vigilar en el cas de realitzar activitats a l’aire lliure. El vent ha obligat a suspendre algunes activitats esportives previstes per aquest dissabte.