Les previsions meteorològiques indiquen que al llarg d’aquest dijous nevarà a l’àrea metropolitana i que podria fer-ho fins ben entrada la tarda. L’avís és moderat però suficient per tenir les màquines llevaneu i la sal preparades per actuar. Tot i que la neu s’espera per sobre de la ronda de Dalt, es podria desplaçar puntualment a nivell de mar.

L’Ajuntament té preparades les màquines llevaneu i està pendent dels avisos que pugui fer Protecció Civil. A més, als barris de la part alta de la ciutat, com ara Vallvidrera, hi ha contenidors amb sal per combatre el gel a la calçada i a les voreres.

Les carreteres que depenen de la Diputació de Barcelona també prenen precaucions. A primera hora de dijous dues màquines llevaneu s’instal·laran a la carretera de la Rabassada a punt per actuar si calgués.

El Servei Català de Trànsit demana precaució als conductors. Cada dia accedeixen més de 800.000 vehicles privats a l’àrea metropolitana. Si neva en hora punta es pot complicar la situació a les carreteres, una imatge que molts recorden de la gran nevada que va col·lapsar la ciutat, el 8 de març de fa vuit anys.

Pel que fa a les autopistes, Abertis ha activat un dispositiu de seguretat amb 300 professionals i 39 màquines llevaneu a l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33. En aquestes vies hi ha 115 panells informatius en què s’informarà de les possibles incidències.