El xarampió és un virus altament contagiós que dura entre 7 i 10 dies al cos humà. Des del consorci recorden que la vacuna de la triple vírica és una mesura “molt eficaç” per evitar-ne la infecció. A més, recomana la vacunació especialment als adults nascuts després de 1966 que no ho hagin fet o que no hagin passat la malaltia. Davant un cas de sospita de xarampió, l’Agència de Salut Pública recomana l’aïllament respiratori del cas sospitós i la notificació urgent al Servei d’Epidemiologia: 627 48 08 28.

En casos de xarampió, el Servei d’Epidemiologia comunica els casos a la xarxa sanitària per tal que els centres de salut i ciutadans estiguin previnguts. Des de l’Agència de Salut Pública expliquen que la majoria de casos de xarampió detectats en els darrers anys és per la manca de la segona dosi de la vacunació.

No és el primer brot de xarampió detectat a la ciutat en l’últim any. El febrer del 2017 l’Agència de Salut Pública va confirmar-ne un a l’àrea metropolitana, que va afectar 12 persones. Estava relacionat amb un cas importat de la Xina.