L’ICAB té a disposició dels col·legiats un parell de serveis que pretenen aglutinar en una única oficina nous mecanismes en defensa dels advocats. Tots els dimecres, de 16.30 a 20 h, el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, i un diputat de la Junta de Govern, estaran a disposició dels col·legiats per tal que puguin fer arribar els suggeriments a la corporació. Es tracta del que anomenen deganat obert i busca la participació dels advocats en el col·legi, més enllà dels canals habituals, com la realització de cursos i conferències.

Una altra iniciativa és la del telèfon vermell, que permet comunicar incidències o sol·licitar intervenció quan es consideri que hi ha un greuge de les administracions públiques. Un cop feta la consulta, l’ICAB l’estudiarà i derivarà l’advocat cap a la figura adient que li podrà solucionar la incidència.

El telèfon vermell (900 500 301) està obert les 24 hores del dia i tots els dies de l’any. Els col·legiats també poden utilitzar altres sistemes de missatgeria instantània com el correu telefonvermell@icab.cat,  WatsApp, al 610 766 454, i Line, ID telefonvermell.