Aquest és el robot que han dissenyat i creat un grup d'alumnes de l'institut Àusias March. Forma part del projecte Biobyte amb el qual van guanyar el torneig classificatori de la First Lego League, que els obre les portes al torneig estatal. L'objectiu del campionat és fer que els joves s'interessin per la tecnologia i la ciència. I amb aquests estudiants de Pedralbes, ho han aconseguit. Ferran Martí, alumne membre equip Biobyte “Ens hem quedat moltíssimes tardes fins les 8, fins les 9 de la nit aquí, que el conserge ens havia de fer fora ja de l'institut perquè ens quedàvem fent proves amb el robot junts” També havien de desenvolupar un projecte científic, que han decidit fer sobre la nanomedicina. A l'hora de treballar, tothom hi ha aportat el que sabia. Mauro Lasala, alumne membre equip Biobyte “Cadascú feia una part, llavors jo per exemple feia programació de l'aplicació que estem fent per aplicar a la nanomedicina i altres muntaven el tema del robot” El projecte serà, a més, el seu treball de recerca de 4t d'ESO per això també han comptat amb el suport del professor de tecnologia. Ernest Tomàs, professor tecnologia Institut Àusias March “Ells em diuen: volem fer això. Endavant. Volem tirar enrere i volem tornar. Enadavant. És a dir, simplement si veig que és una cosa molt difícil llavors si que intervinc. Com a professor jo estic encantat. Mai, mai havia tingut una experiència com aquesta.” A l'institut ja es plantegen repetir l'experiència i de cara al proper curs volen fomentar més la participació de les noies. informen: Queralt Gómez / Anna Feliu

És el primer any que l’Institut Ausiàs March participa en el repte de la First Lego League i un dels seus equips en va guanyar el torneig classificatori que es va celebrar fa gairebé un mes a la Universitat Politècnica de Catalunya de Barcelona. Això els permetrà participar el proper cap de setmana en el torneig estatal que se celebrarà a Logronyo, en què també participaran set equips més de Barcelona.

La First Lego League és un repte adreçat a joves d’entre 10 i 16 anys que pretén despertar-los l’interès per la tecnologia i la ciència. Als joves se’ls planteja un tema, que aquest any consistia a resoldre un problema relacionat amb els animals, sobre el qual han de desenvolupar un projecte científic. A més, també han d’idear un robot que ha de poder realitzar una sèrie d’accions que els donaran punts en la competició.

Els alumnes de l’Institut Ausiàs March han desenvolupat el projecte Biobyte, que se centra en l’aplicació de la nanomedicina en els animals, per això també han creat una aplicació mòbil amb l’objectiu de recaptar diners, a través de la publicitat, per donar-los a projectes d’investigació sobre nanomedicina. També han desenvolupat un robot que executa les ordres que li donen des de l’ordinador.

Els alumnes han tingut 10 setmanes per preparar-se i expliquen que moltes tardes s’han quedat fins tard després de classe per treballar en el projecte. A més de participar en el campionat, tota la feina que han fet també formarà part del seu treball de recerca de 4t d’ESO. Per això també han tingut el suport del professor de tecnologia, que assegura que com a professor “no havia tingut mai una experiència com aquesta”.  A l’institut ja es plantegen repetir-ho de cara al proper curs. A més, volen fomentar que hi participin més noies.