L’Observatori DESC vol actuar com a acusació popular en el cas. Per fer-ho, la jutgessa demana a l’entitat que aporti 10.000 € de fiança, uns diners de què l’observatori no disposa, segons Irene Escorihuela. Per això ha explicat que s’ha recorregut contra el requisit perquè consideren “excessiva” la xifra, en comparació amb altres casos en què l’Observatori DESC fa d’acusació popular: “És un element dissuasiu per no continuar amb el procediment.”

Tanmateix, la directora de l’observatori ha dit que l’admissió a tràmit de la querella -que comportarà, per primera vegada, que Desokupa s’assegui al banc dels acusats- suposa “un pas important”, tant per a les persones desallotjades irregularment com per a l’empresa, perquè “es visualitza que aquest tipus d’actuacions no es poden permetre”.

A banda de la declaració del gerent de l’empresa i de dos treballadors, l’Observatori DESC també demana als agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que estaven presents en el desallotjament de Can Dimoni, l’abril passat, que declarin com a testimonis. A més, fa una crida a altres persones i col·lectius afectats per més desallotjaments de Desokupa per sumar-se a la causa.