Aquest divendres s’ha presentat l’Associació Front Marítim, que vol treballar conjuntament amb l’Ajuntament i veïns de la zona per posar fi als actes incívics que es produeixen al passeig Marítim de la Barceloneta, on hi ha una gran concentració de locals d’oci nocturn. Per això set empreses que es dediquen a aquest sector s’han ajuntat per donar una resposta conjunta al consistori i els veïns. Pretenen que no es criminalitzi l’oci nocturn i es volen desvincular d’altres negocis que, al seu entendre, són als antípodes, com els locals del Port Olímpic.

L’estiu del 2016 aquest grup d’empresaris van iniciar un apropament als veïns que es va traduir en la promoció d’accions de seguretat privada. Es va detectar que les queixes dels veïns i els propietaris d’aquests negocis coincidien en molts punts i van decidir contractar una empresa de seguretat que des de l’estiu patrulla al voltant dels establiments. Els veïns valoren molt positivament la iniciativa, ja que asseguren que han notat millores raonables des que hi ha aquest servei de vigilància. Les dues parts afirmen que la patrulla ha aconseguit dissuadir els actes vandàlics, així com el “botellón” o la prostitució.

Els veïns del bloc de pisos de Trelawny, els únics que viuen a la zona, s’han mostrat agraïts amb la iniciativa d’aquesta nova associació. A la vegada que sorpresos perquè aquesta problemàtica s’hagi començat a solucionar gràcies a l’acord entre els veïns i empreses privades i no perquè el consorci o els cossos de seguretat hi hagin fet alguna cosa. El president del bloc de pisos del carrer de Trelawny ha afirmat que se sent desatès per part del consistori.

En canvi, l’Associació de Veïns de la Barcelona assegura el districte sí que ha intentat atendre aquesta problemàtica traslladant la parada de taxis i autobusos que hi havia a la zona per intentar minimitzar les molèsties i així els veïns poguessin descansar.

Aquesta és la primera associació d’aquestes característiques de la ciutat, però els agradaria que aquest sistema es pugui traslladar a altres zones problemàtiques de la ciutat.