El jove ha estat citat aquest dilluns als jutjats però s’ha negat a declarar. En arribar a la porta dels jutjats acompanyat del seu advocat, s’ha tapat la cara amb el mòbil i no ha fet declaracions als mitjans. La vista s’ha endarrerit perquè no s’ha localitzat a la víctima, que es volia que declarés davant totes les parts.

Els fets es remunten al 17 de gener quan aquest jove, que és un youtuber conegut amb més d’un milió de seguidors, va gravar i difondre un vídeo al canal YouTube en què oferia a un sensesostre un paquet de galetes farcides de pasta de de dents. La Guàrdia Urbana va localitzar l’acusat uns dies després dels fets i el va denunciar per un presumpte delicte contra la integritat moral, ja que va infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social. De fet, segons la Guàrdia Urbana, l’home va menjar-se les galetes i després es va trobar malament i va tenir moltes nàusees.

La fiscalia també ha investigat el youtuber per un presumpte d’odi i discriminació en la vessant d’aporofòbia, és a dir, per odi a les persones pobres. Mentre que l’Ajuntament s’ha personat com a acusació popular en aquest cas.