Actualment asseguren que les dues plantes de què disposen s’han quedat petites per acollir el volum d’activitats que organitzen. “Tenim només una sala polivalent, en què s’han de compaginar gairebé totes les activitats que es fan al casal, i de fet molts dels tallers es fan a la cuina”, explica Clara Calvo, de la gestora del Kasal de Joves Roquetes. “El taller de serigrafia està ubicat entre una sala petita i un passadís. El buc d’assaig està col·lapsadíssim de bandes.”

La convivència amb els veïns del carrer de Vidal i Guasch tampoc no és fàcil. “En un casal de joves la majoria de les activitats impliquen soroll, i el fet de tenir veïns a banda i banda de l’equipament, i a tres metres per davant, ho fa complicat”, assegura Jordi Elies, un altre dels membres de l’entitat gestora, l’Associació Juvenil Rocket Project. “Hem d’acabar els concerts molt aviat i l’horari ens limita a l’hora d’organitzar activitats.” També han de coordinar el volum de les activitats amb algunes del casal de barri Ton i Guida, situat a les plantes superiors de l’edifici i que també fa temps que es queixa de saturació d’espais.

La solució que proposen els joves és fàcil sobre el mapa però complicada normativament. Aposten per un trasllat a l’amfiteatre del Parc del Pla de Fornells. “És un espai desaprofitat i que no té veïns al voltant, allà no molestaríem ningú”, afirma Jordi Elies. El problema és que té una qualificació de zona verda. Això implicaria buscar un altre solar al barri per traslladar-hi la qualificació de zona verda i canviar la de l’amfiteatre per equipament. De moment, l’Ajuntament no rebutja la idea però estudia com dur-la a terme i alternatives.