Un incendi s’ha declarat a Barcelona aquest dimarts a la tarda. El foc ha cremat aquest migdia dues hectàrees en una zona de matolls a la muntanya de Montjuïc, concretament davant del castell, al costat de l’avinguda de Miramar. De fet, poc abans de les quatre de la tarda el foc s’ha estès a un dels flancs del castell però cap a les sis de la tarda els Bombers de Barcelona ja l’han donat per controlat.

L’incendi s’ha pogut veure des de la Zona Franca i altres punts de la ciutat. Un testimoni dels fets ha assegurat que des de la mateixa Zona Franca se n’han vist les flames.

Nou dotacions dels Bombers i dos helicòpters

Fins a nou dotacions dels Bombers de Barcelona s’han desplaçat al lloc del foc per extingir-lo, amb l’ajuda d’un helicòpter bombarder i un de comandament del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. La Guàrdia Urbana també hi ha col·laborat.

L’incendi ha obligat a desallotjar el Castell de Montjuïc per tal de facilitar les tasques d’extinció. En canvi, segons fonts municipals, no hi ha hagut afectacions importants de trànsit.

incendi castell montjuic
Foto: @feerranet

El funicular de Montjuïc, sense servei durant una estona

El servei del funicular de Montjuïc i el telefèric han estat parcialment sense servei: no ha funcionat durant una estona per pujar a la muntanya, però sí que estava en marxa per efectuar la baixada fins a Paral·lel. Ara, ambdós transports ja funcionen amb normalitat.

Últims incendis de vegetació a Barcelona

El darrer incendi de vegetació que es va produir a Barcelona va ser el 12 d’abril al Parc del Guinardó, que va cremar 1.000 m² de vegetació. El 21 de gener, betevé va fer-se ressò d’un altre foc, en aquest cas al Parc de Diagonal Mar.  

L’any passat va ser un dels que menys focs forestals es van registrar de Barcelona. Per trobar-ne un de grans dimensions, cal recular fins al 13 de novembre de l’any 2021 al barri de les Roquetes. Aleshores, es va cremar una hectàrea i mitja de matolls i una vintena de persones van haver de ser desallotjades. 

incendi montjuic barcelona