Commoció a Barcelona per la mort de l’exboxejador Xavi Moya als 55 anys en un accident de moto aquest dissabte. Polítics, com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, però també veïns del Clot i del Camp de l’Arpa i amics han expressat el seu condol per la pèrdua d’aquest esportista, molt conegut en el món de la boxa als anys 90 i principis de segle. La porta del gimnàs de Moya, al carrer de Rogent, s’ha omplert d’espelmes i flors per homenatjar-lo. Persones anònimes també hi han deixat missatges d’agraïment.

A la persiana del gimnàs també hi ha un cartell que alerta que, amb motiu del dol per la mort de Moya, el negoci no tornarà a obrir fins al 16 d’octubre. L’exboxejador va obrir Esport Rogent al Camp de l’Arpa l’any 1989 després d’una carrera plena d’èxits, i era una persona molt coneguda i estimada al barri.

l’Esport Rogent, “un lloc d’acollida per als joves del barri”

En una piulada a les xarxes socials, l’alcalde, Jaume Collboni, ha lamenta la mort de Moya. Recorda que ha estat un referent de la boxa i els esports de contacte a Barcelona però també destaca que la seva passió va anar més enllà dels rings. “Va convertir el seu gimnàs al carrer de Rogent en un lloc d’acollida per als joves del barri”, destaca.

El regidor d’Esports, David Escudé, també ha lloat la figura de Moya. “Ens deixa un esportista espectacular, un magnífic gestor esportiu i una grandíssima persona”, diu en un escrit a les xarxes socials.

També el RCD Espanyol ha lamentat la mort d’aquest referent de la boxa i “perico destacat”. Moya era un fidel seguidor del club blanc-i-blau.

El palmarès de Moya és espectacular. Va guanyar tres campionats d’Espanya de boxa de pes mitjà, va ser campió intercontinental IBF i campió de Catalunya amateur. En la modalitat de kungfu també va ser campió el 1990 i el 1991; en full-contact va guanyar nou vegades el títol de campió del món i, en taekwondo, va aconseguir una medalla de bronze al campionat d’Espanya.