Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un punt de receptació de rellotges de luxe al carrer de Bermejo del barri del Besòs, provinents de robatoris violents comesos a Barcelona i han detingut una persona. A dins del domicili hi havia 13 rellotges valorats en gairebé 400.000 €. Estaven amagats a l’interior de diferents objectes: un peluix a dins de sabates i, fins i tot, en làmpares de sostre per dificultar ser localitzats. La investigació es va iniciar el 5 de juny arran d’un robatori i dies després els Mossos van localitzar el pis.

Un detingut i dos lladres que han fugit del país

Quan els agents van entrar al pis, a l’interior de l’habitatge hi havia un home, que acumula cinc antecedents per delictes contra el patrimoni i que va quedar detingut per un delicte de receptació. Dos lladres més vinculats amb el detingut, tenen una ordre de cerca i detenció. Els Mossos afirmen que han fugit del país.

El robatori del dia 5, clau per a la investigació

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia que els Mossos van rebre el dia 5 de juny quan es va produir un robatori, valorat en 8.500 € al districte de Sant Martí. Un dels autors es va apropar a la víctima per l’esquena i la va agafar del braç on portava el rellotge. Li va realitzar diverses estrebades, fins a aconseguir treure-li i va marxar en patinet amb un altre home que vigilava l’actuació. Es tracta d’un “modus operandi” que fan servir altres lladres especialitzats.

Arran d’aquest fet, la policia va començar a indagar i va comprovar que els autors es movien habitualment en zones on hi havia turistes i es coordinaven per seleccionar víctimes i garantir la fugida per evitar ser detingut.

Xarxes criminals internacionals

El Grup Titani es va crear ara fa un any a la Regió Policial Metropolitana Barcelona contra aquests tipus de delictes i els lladres multireincidents. Els Mossos afirmen que es tracta d’un fenomen transnacional que s’estén per totes les capitals mundials amb un gran impacte turístic. Alguns dels rellotges són peces exclusives i úniques, i hi ha xarxes criminals que s’encarreguen de vendre’ls a l’estranger.