Ciberatac Clínic

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit impedir l’accés a les dades publicades pel grup RansomHouse després del ciberatac a l’Hospital Clínic, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha confirmat betevé. Aquesta no és la primera actuació de la policia catalana contra els ciberdelinqüents. Anteriorment, els agents van bloquejar dos dels servidors dels hackers.

Rescat de 4,5 milions d’euros per les dades

Després del ciberatac al Clínic, que va alterar l’activitat assistencial del centre durant diversos dies, els pirates informàtics van demanar un rescat de 4,5 milions d’euros per les dades. Ja en aquell moment, els Mossos van alertar que la probabilitat que les dades robades es fessin públiques era “molt alta” i van assegurar que havien posat en marxa un ciberpatrullatge perquè en el moment en què això passés actuar ràpidament sobre la pàgina web o el servidor per bloquejar l’accés a aquesta informació.

Tot i les actuacions policials, els responsables de l’atac informàtic van aconseguir publicar informació de pacients, professionals i col·laboradors del centre.

Dificultats per esborrar les dades del ciberatac al Clínic

Un dels problemes amb què es troben els Mossos d’Esquadra a l’hora d’esborrar les dades obtingudes de l’atac informàtic al Clínic és que s’han publicat a la “darkweb” i la informació no està indexada. Per tant, segons va confirmar el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal, Ramon Chacón, ningú pot saber exactament on es troba aquesta informació.