La policia catalana ha detingut aquest divendres dos lladres d’hotels que des de començaments d’any acumulaven nou atracaments i havien sostret gairebé 10.000 euros en establiments de l’àrea metropolitana. La detenció s’ha produït a les dues de la matinada, quan els Mossos d’Esquadra han sorprès els dos homes quan acabaven de cometre dos robatoris violents en dos hotels.

Tres agents ferits en la detenció

Els dos homes, de 35 i 37 anys, han estat sorpresos per la policia quan fugien d’un robatori i han ofert una resistència activa i molt violenta que ha acabat amb tres agents ferits, segons confirma la policia catalana. Els lladres han fet caure la motocicleta dels mossos, han colpejat un vehicle de paisà i han fugit del lloc a peu.

Els tres agents ferits han patit lesions com a conseqüència de la caiguda de la motocicleta: talls profunds als dits i contusions diverses. Tot i la resistència, la policia ha aconseguit finalment interceptar-los i detenir-los.

Intimidaven amb un ganivet de grans dimensions

El “modus operandi” dels lladres era sempre el mateix: intimidaven les víctimes amb un casc de color fosc posat i amb un ganivet de grans dimensions per endur-se la recaptació i, en alguns casos, agafaven la caixa forta.

Un cop comesos els robatoris, fugien del lloc dels fets a gran velocitat amb una motocicleta sostreta. Conduïen de manera temerària i posaven en risc la circulació dels vehicles i la seguretat dels vianants.

Nou robatoris en tres mesos

Els lladres han comès nou robatoris violents en tres mesos: sis en hotels, un en establiment d’alimentació, un altre en una farmàcia i en un estanc. Set d’aquests robatoris es van cometre a Barcelona: sis en hotels i un en un establiment comercial, mentre que els altres dos van tenir lloc a Viladecans i Barberà del Vallès.

Lladres multireincidents

Els detinguts són multireincidents i acumulen una quarantena de detencions amb penes pendents de compliment. Un d’ells no va reingressar al centre penitenciari i l’altre estava en règim obert. Les detencions es van fer en el marc d’un dispositiu específic conjunt d’investigació entre les comissaries de l’Eixample, Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi.