Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona aquest dilluns, cap a les 15 h, un jove per una agressió homòfoba a una parella d’homes. Segons ha informat el cos policial, els fets van ocórrer el 19 de març. El detingut va increpar la parella quan passejava per un carrer cèntric de la ciutat amb insults homòfobs i també els va agredir amb una navalla.

Gràcies a diversos testimonis dels fets i a les imatges d’algunes càmeres de videovigilàcia de la zona, la policia catalana ha pogut identificar l’agressor i posteriorment, detenir-lo. El detingut, que no tenia antecedents policials, passarà les properes hores a disposició judicial.

Menys agressions homòfobes, però més violentes

Segons dades de l’Observatori contra l’Homofòbia, el 2022 es van registrar 101 incidències per LGTBI-fòbia a Barcelona. Aquesta dada engloba des d’agressions físiques fins a insults, males praxis o discriminacions. Aquestes 101 queden lluny de les 184 de l’any 2021, però des de l’Observatori alerten que tot i que n’hi ha hagut menys, han augmentat un 20,4 % les agressions físiques. De fet, 2022 va ser el primer any en què les agressions físiques van encapçalar les discriminacions, davant de les agressions verbals.