Des d'avui, patrullen pels carrers més comercials de la ciutat. Formen part de l'operatiu Grèvol, que realitzen conjuntament els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana des de fa 10 anys amb l'objectiu d'intentar garantir la seguretat durant les festes de Nadal. Fins al 15 de gener, aquestes parelles volen ser molt més visibles per dissuadir qualsevol intent de furt o de robatori, tant al carrer com a les botigues. Per això, i abans que comencin les grans aglomeracions de compradors, informen personalment els comerciants. LEONARDO VINITZKIL, La Pineda Fiambres "No la coneixia, és la primera notícia que tinc, però és vital. I és dissuasiu perquè si van de secreta no els veuen i, per tant, jo crec que és molt important" De moment però, la campanya informativa no ha arribat a tots els comerços del centre de la ciutat. NAYARA, Intimissimi "No sabem res, però em sembla bé perquè el Portal de l'Àngel és una zona que per Nadal no s'hi pot ni caminar i tot el que sigui incrementar la nostra seguretat i dels clients sempre va bé! NATÀLIA GARCIA, Natura Siberica "No coneixia la campanya, la veritat, però me l'han explicat una mica per sobre i crec que està bé que hi hagi una sobreprotecció perquè a vegades ens sentim una mica indefensos sobretot en robatoris, que no hi podem fer res". Aquest any, a més, i tal com han acordat amb el sector del comerç, Mossos i Guàrdia Urbana també volen augmentar els controls a la venda ambulant irregular.

Ja fa 10 anys que els dos cossos policials uneixen esforços per reforçar la vigilància a les zones més concorregudes durant les festes.

L’objectiu principal de l’operació Grèvol és el de dissuadir i evitar els robatoris i furts que pot haver-hi tant al carrer com a les botigues. Aquestes patrulles conjuntes, però, també tenen la voluntat de ser molt més presents i més properes a la ciutadania i als comerciants.

Per aquest motiu, les darreres setmanes Mossos i Guàrdia Urbana han estat fent una campanya informativa entre els comerços i els veïns, i des d’aquest dijous, també passen per les botigues per informar-ne personalment.

De moment, però, la informació encara no ha arribat a tots els comerços. Algunes botigues de l’avinguda del Portal de l’Àngel reconeixen que no coneixen la iniciativa tot i que valoren molt positivament “tot allò que millori la seguretat de venedors i vianants”.