Els Mossos d’Esquadra han reforçat els controls de drogues i armes als barris de la Mina, el Besòs i la Pau, arran dels incidents d’aquest mes d’abril. En el marc del dispositiu Límit, la policia autonòmica, juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, ha ampliat els controls de seguretat i les identificacions de persones i vehicles.

Patrullatges i controls als punts conflictius

Un ampli dispositiu policial format per agents de la Brigada Mòbil, patrulles de Seguretat Ciutadana i policia local controlen els punts més conflictius. Ho fan amb patrullatges i controls estàtics a les entrades i sortides dels barris, així com també en diverses places de la Mina, el Besòs i la Pau. L’objectiu és identificar persones en recerca, localitzar armes i drogues a través d’escorcolls i donar resposta als incidents de seguretat ciutadana.

“El cos de Mossos d’Esquadra no pot tolerar que conductes com la tinença d’armes, que generen una gran inseguretat per a la ciutadania, quedin impunes i quedin sense treballar. De la mateixa manera, s’ha de treballar amb investigació”, ha assegurat Alfons Sarrias, cap de les comissaries de Sant Adrià i Badalona.

El veïnat aplaudeix la mesura però la considera insuficient

L’entitat SOS Besòs ha reconegut el reforç del dispositiu policial, tot i que el considera insuficient. Teresa Pardo, portaveu de l’associació, ha explicat a betevé que el desplegament de les forces de seguretat no donarà resultats tret que sigui sostingut en el temps. “La situació que hi ha a la zona és el resultat d’un col·lapse social, que requereix altres mesures, més abordatge social”, ha afirmat Pardo.

Dos tirotejos en menys d’una setmana

El reforç policial pretén donar resposta als dos tirotejos que hi ha hagut als barris del Besòs i la Mina en menys d’una setmana. El primer va tenir lloc l’1 d’abril, quan un home va resultar ferit per arma de foc. Uns dies més tard, diverses bales van impactar en uns habitatges del Besòs. Arran d’aquest incident, SOS Besòs va qualificar la situació d’insostenible i va denunciar un augment de la inseguretat a la zona. En resposta als veïns, el tinent d’alcaldia de Seguretat va reconèixer que l’ús d’armes de foc era un fet preocupant i que s’havia de combatre.