Pas endavant per renovar i millorar la seguretat del túnel de la Rovira. La Comissió de Govern ha aprovat el projecte que permetrà iniciar les obres en aquest túnel, de 1.300 metres, que connecta els barris del Baix Guinardó i el Carmel. Els treballs, amb un pressupost de més de 17,3 milions d’euros, començaran a finals d’aquest 2024 i comportaran talls puntuals de trànsit.

Així serà l’actuació al túnel de la Rovira

Les obres han de servir per millorar la seguretat al túnel de la Rovira amb la construcció de tres galeries d’evacuació connectades en els dos sentits de la marxa. A més, s’hi instal·larà un sistema de radiocomunicacions per tenir de cobertura a les noves galeries i una megafonia nova. A més, es renovaran els punts de socors, es col·locaran càmeres de seguretat noves i panells de missatgeria variable. També es posaran elements de detecció d’incendis i s’ampliarà el sistema d’extinció.

El projecte del govern municipal també inclou la renovació del paviment i de l’enllumenat, així com també la reparació de les filtracions d’aigua.

Talls de trànsit per les obres al túnel de la Rovira

Les obres al túnel de la Rovira es dividiran en cinc fases per minimitzar al màxim l’impacte en la mobilitat. A més, segons fonts municipals, moltes actuacions es faran en horari nocturn. Tot i això, en alguns moments de la reforma caldrà tancar el túnel. Els talls de trànsit es faran alternant el sentit ascendent i descendent.

Primer pas per transformar la rambla del Carmel

Les obres al túnel de la Rovira, que s’allargaran 12 mesos, s’inclouen en el projecte de transformació de la rambla del Carmel. La previsió del consistori és que després d’aquesta primera actuació s’iniciïn altres intervencions per dotar la zona d’equipaments i infraestructures nous.