Els Mossos d’Esquadra han visitat aquest dimecres a la tarda alguns comerços més propers als edificis ocupats El Kubo i La Ruïna, per informar-los sobre el dispositiu de seguretat previst per al desallotjament. Tot i que aquest dimecres al matí alguns veïns afirmaven que se’ls havia informat que es podrien quedar sense subministraments bàsics mentre durés el dispositiu policial, fonts dels Mossos d’Esquadra han desmentit que estigui previst tallar la llum i l’aigua a tota la zona.

Agents dels Mossos d’Esquadra han informat els comerços propers als edificis ocupats

La policia ha admès als botiguers que el desallotjament alterarà la normalitat de la zona, però no els ha recomanat que prenguin mesures extraordinàries més enllà d’evitar passar per la zona acordonada. Tot i això, alguns comerços com la floristeria que hi ha a tocar dels edificis ocupats han decidit protegir-se, per decisió pròpia, col·locant plàstics i cartrons als vidres dels aparadors.

La presència de patrulles policials aquest dimecres al vespre ha estat més visible, a menys de 12 hores del moment previst per començar el dispositiu, a les 6 h.

La grua municipal s’endú els vehicles aparcats

Cap a quarts de set de la tarda efectius de la Guàrdia Urbana han començat a retirar els cotxes que estaven estacionats als carrers a tocar d’El Kubo i La Ruïna, malgrat els senyals que ho prohibien, com a part del dispositiu de seguretat previst.

La grua municipal retira els vehicles aparcats als carrers més propers a El Kubo i La Ruïna

El desallotjament es pot allargar tot el dia

La policia ha traslladat a l’Associació de Veïns de la Bonanova la recomanació de no ser a prop de la zona del desallotjament i ha informat també que l’actuació, que s’espera que comenci a les 6 h, es podria allargar tot el dia

L’escola La Salle Bonanova ha demanat a les famílies que “vagin amb precaució” i ha suspès algunes de les activitats extraescolars previstes.