El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, assegura que els aldarulls de les manifestacions convocades contra la sentència del procés perjudicaran l’economia de Barcelona. En declaracions a betevé, ha afirmat que “amb la imatge que s’ha donat de Barcelona el turisme s’ho pensarà dues vegades”. Assegura que “el mal ja està fet”, però que espera que a la situació es calmi els propers dies.  Ha assegurat que “han deixat Barcelona feta un fàstic” i que aquestes imatges circularan per mitjans internacionals.

Ha afegit que situacions com aquestes podrien provocar la fugida d’empreses i perjudicar el consum. A més, ha recordat que els desperfectes que han provocat els aldarulls tenen un gran cost econòmic per a l’Ajuntament.

“La policia ha rebut molt més que els manifestants”

Pel que fa la polèmica amb algunes actuacions policials, Bou ha deixat clar que des del seu punt de vista sempre han estat proporcionades perquè “la policia ha rebut molt més que els manifestants“. A més, assegura que ha seguit la feina policial de primera línia i que els agents estan “esgotats de treballar tantes hores”. De fet, ha demanat la col·laboració de la Guàrdia Urbana, perquè és el cos policial de la ciutat i la resta de policies necessiten més efectius.

També considera que caldria aplicar la Llei de seguretat nacional, tal com ja va demanar el líder del PP, Pablo Casado. Diu que això ajudaria a coordinar els diversos cossos policials perquè hi hauria un únic criteri d’actuació i això permetria que fossin més eficaços.