Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona a una cuidadora de nacionalitat argentina, de 41 anys, i a la seva parella, un espanyol de 25 anys, acusats d’haver robat a una dona de 83 anys.

Segons han informat avui els Mossos, la detenció es va produir el passat 29 de novembre com a presumptes autors dels delictes de furt, estafa i descobriment de secrets.

La investigació es va iniciar quan una dona de 83 anys i amb mobilitat reduïda va alertar a una dotació policial de que li havien sostret 100 euros i joies del seu domicili.

La dona va comentar als agents que sospitava d’algun dels cuidadors que tenia assignats per la llei de dependència.

La situació es va agreujar quan dos dies després la dona es va adonar de que algú havia realitzat diverses extraccions de diners del seu compte corrent, que ascendien a 2.320 euros a més de que li havien realitzat una transferència no consentida per un import de 2.500 euros.

Finalment, les gestions policials van permetre identificar a l’autor d’aquests moviments bancaris que la dona no havia realitzat, i vincular-lo també amb la venda de les joies sostretes a la víctima.

Una vegada identificat el primer autor, es va seguir el seu rastre fins a aconseguir relacionar-lo amb una de les cuidadores de la dona, amb la qual havia mantingut una relació sentimental feia pocs mesos i que també havia participat en els fets, segons els mossos.

Per aquests motius, tots dos van ser arrestats i el Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona, en funcions de guàrdia, va autoritzar una entrada i indagació al seu domicili, on es van trobar documents que demostraven el seu autoria en els fets denunciats.

A més, es va trobar documentació bancària d’altres persones que els detinguts haurien aconseguit fraudulentament, concretament dues cartes bancàries d’entrega de targetes de crèdit i un sobre amb un número PIN, motiu pel qual no es descarta que hagin realitzat més sostraccions similars.

L’actuació policial ha permès recuperar més de 2.300 euros que un dels detinguts havia ingressat en el seu compte corrent i s’està treballant per recuperar més dels que poguessin disposar en noves comptes corrents ara conegudes.

Els agents policials han observat que als últims dies els detinguts haurien efectuat diverses despeses en establiments d’apostes esportives i haurien adquirit aparells electrònics que han estat intervinguts durant l’actuació policial. EFE.