La marxa ha acabat amb la lectura d’un manifest a la plaça de Sant Jaume. Els manifestants han reclamat que els propers pressupostos de la Generalitat incloguin una rebaixa en les taxes universitàries del 30 %.

Argumenten l’exigència amb el fet que l’abril de 2016 el Parlament va aprovar una moció que instava el govern a revertir la pujada en el preu de les carreres universitàries dels darrers anys, començant per una rebaixa del 30 % ja en el curs 2016-2017. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups menys els de Junts pel Sí.

La concentració s’ha convocat com a reacció al desallotjament de la Secretaria d’Universitats i Recerca, que membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van ocupar aquest dijous al vespre. Els activistes també van regirar el despatx del secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, i van anunciar que tenien la intenció de quedar-s’hi fins que Oriol Junqueres, vicepresident del govern, es comprometés a la rebaixa.

Aquest matí, un cop desallotjats els estudiants a la matinada, la Secretaria d’Universitats ha denunciat destrosses als ordinadors però el sindicat ha negat que en sigui responsable.