MERCÈ JOU, secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya "Ens han deixat un mínim de 23 ordinadors inservibles i, per tant, creiem que aquesta no és de cap manera, absolutament de cap manera, la que hem d'utilitzar entre tots plegats per manifestar els desacords que es vulguin i fins i tot per mostrar-se molt ferm en defensar les conviccions de cadascú."

El desallotjament s’ha produït cap a quarts de dues de la matinada. Segons ha explicat la policia, els estudiants es trobaven al vestíbul de l’edifici i, un cop identificats, els han deixat marxar sense que s’hagin produït incidents. Durant la tancada un grup de manifestants ha donat suport als estudiants des de fora de l’edifici. Entre ells hi havia el regidor de la CUP, Josep Garganté, i la diputada Mireia Boya. Tot i el desallotjament, el SEPC assegura a través de Twitter que “la lluita continua” i ha convocat una manifestació per aquest divendres a les 19 h davant la seu de la Secretaria d’Universitats, a la via Laietana.

Els estudiants del SEPC  van ocupar l’edifici aquest dijous a les 19.30 h i van penjar tant dins com fora diverses pancartes reivindicatives. També van difondre imatges a través de Twitter del despatx del secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, regirat i amb mobiliari tirat per terra. [Imatge: @SEPC_nacional]. Segons la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Mercè Jou, hi ha diverses destrosses. Comptabilitzen almenys 23 ordinadors fets malbé i també algunes càmeres de seguretat. Jou lamenta l’ocupació i defensa que cal anar per la via del diàleg. Una via que assegura que ja utilitzen amb els estudiants en diverses reunions.

Denuncien també que s’han utilitzat els extintors per omplir de fum i escuma algunes dependències i que s’ha regirat mobiliari, material i objectes personals dels treballadors. Els ocupants tenien la intenció de quedar-se tancats a la seu d’Universitats fins a tenir el compromís del vicepresident del govern, Oriol Junqueras, de  rebaixar les taxes “en compliment de la moció que es va aprovar al Parlament”. A Twitter han piulat, en referència a Navarro: “Tu ens regires les butxaques, nosaltres et regirem el despatx”. Segons publica Europa Press, la Secretaria d’Universitats ha afirmat, sobre aquesta ocupació: “Estem oberts a parlar, a negociar i a escoltar-los -els estudiants- com sempre hem fet” i afegeix que “aquesta acció no està justificada”.