Els Mossos d’Esquadra han difós un vídeo a través de les xarxes socials en què es pot veure com actuen els lladres als vestíbuls del metro de Barcelona. A la gravació —que ha emès la policia—s’observa com dos delinqüents trien la víctima i un l’escup sense que ella se n’adoni. Després li ofereix ajuda per netejar-li la taca i distreure-la. Mentre això passa, l’altre individu li sostreu les pertinences.

Un altre vídeo mostra com es comet un robatori amb el mateix mètode, però en aquest cas a l’andana del metro. Un lladre distreu novament la víctima i l’altre li roba la bossa de mà.

La policia catalana demana als viatgers que estiguin alerta i que no es distreguin ni al suburbà ni al carrer amb persones desconegudes. L’avís dels Mossos arriba just ara en plena temporada alta de turisme a la ciutat i on molts delinqüents posen l’ull en els viatgers.

Els lladres que actuen al metro utilitzen diferents tècniques per cometre el robatori: alguns ho fan aprofitant les aglomeracions que es formen per entrar i sortir del comboi, i d’altres aprofiten les escales mecàniques.

Els furts i robatoris baixen a Barcelona

Les darreres dades de delinqüència a Barcelona constaten que els delictes a la ciutat han baixat un 14,6 % de mitjana durant el 2022. El que més ha disminuït són els furts, que representen la meitat dels fets delictius que passen a la ciutat i que han baixat un 26 %. També baixen els robatoris amb força, un 19 %. Ara bé, les violències sexuals creixen un 27 %, sobretot en l’àmbit de la llar. Són les dades es van presentar durant la darrera Junta Local de Seguretat de Barcelona, que es va reunir al febrer i en la qual es van comparar els fets delictius actuals amb els del 2019, un any abans de la pandèmia.

El balanç dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana posa en relleu que cada dia de mitjana els cossos policials atenen a Barcelona un total de 1.649 incidents de tot tipus i es fan 61 detencions.