La Guàrdia Urbana ha alertat de l'incendi a dos quarts de quatre de la matinada. Una barraca situada en aquest solar del carrer de Bilbao s'estava cremant. Dues dotacions de bombers s'hi han desplaçat. Quan han apagat les flames han descobert els cadàvers de quatre persones, tres homes i una dona. GUILLEM MARTÍNEZ "L'incendi s'ha produït en aquest punt del solar on, segons expliquen els veïns, hi vivia, des de fa temps, una família de romanesos." MARIBEL SALVADOR, veïna "Vivien en una barraqueta. Un senyor molt maco, atén tothom, molt servicial. Ferroveller." Les primers hipòtesis indiquen que l'incendi ha estat fortuït. Tot apunta que les víctimes han mort per inhalació de fum. Els veïns denuncien que al districte hi ha diversos solars on viu gent de manera precària. Per això, exigeixen a l'Ajuntament una solució. JOAN MARIA SOLER, Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou "L'ocupació de solars per gent indigent fa molts anys que s'està donant de manera no només puntual, sinó molt usual a molts solars del barri de Poblenou i el que reclamem són mesures socials." El consistori assegura que estan treballant per trobar una solució al problema. De fet, en aquest cas concret, ja s'hi havien adreçat per oferir-los una alternativa. JOAQUIM FORN, primer tinent d'alcalde "Vam tenir contacte amb aquestes persones per oferir-los la possibilitat de repatriació. D'això en fa només un mes. O bé, si no volien la repatriació, que s'acollissin a qualsevols dels serveis socials que l'Ajuntament dóna. En aquest cas, aquestes dues possibilitats van ser rebutjades." Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació dels fets. S'està treballant per esclarir la identitat de les víctimes i per localitzar el propietari del solar.

El foc ha començat sota la rampa d’accés al solar, a l’espai que utilitzaven com a habitatge i on s’acumulaven fustes, matalassos i material de rebuig.

Els bombers han rebut l’avís a dos quarts de quatre de la matinada i s’hi han desplaçat diverses dotacions que han localitzat els cossos sense vida de quatre persones, tres homes i una dona de nacionalitat romanesa. Segons fonts municipals, fa un mes van rebutjar ajuts dels serveis socials de l’Ajuntament.

Les primeres hipòtesis apunten que l’incendi s’ha produït de manera fortuïta. Tot indica que les víctimes han mort per inhalació de fum.

Els veïns del barri confirmen que una família de romanesos vivia al lloc de l’incendi des de fa temps. Asseguren que estaven força integrats al barri. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou denuncien que al districte de Sant Martí hi ha diversos solars i espais abandonats on viu gent de manera precària. Per això, demanen a l’Ajuntament polítiques socials per solucionar el problema.

El consistori diu que fa cinc mesos que està treballant en la detecció de les persones que viuen en aquestes condicions al districte de Sant Martí. Asseguren que han comptabilitzat una trentena de punts amb barraques o habitatges precaris.