Segons els Mossos, van immobilitzar l’individu i, després, quan ja tenia les manilles posades, va quedar inconscient. El SEM el va atendre al mateix carrer i, un cop estabilitzat, el van traslladar a l’Hospital Clínic, on va morir. El relat d’alguns veïns difereix molt de la versió policial. És el cas d’Edi Emilov, qui en declaracions a l’ACN ha explicat el que va veure: “Estàvem a casa tranquils quan de sobte vam sentir cops de porta i crits. Vam sortir al balcó i vam pensar que era un robatori, com passa sovint. Es tractava, però, d’un home que colpejava un cotxe platejat i que intentava entrar-hi. Dins, una dona cridava. Ell li estava dient insistentment: “Torna’m el gos, torna’m el gos” (…) Ella va sortir del cotxe i va aparèixer el que suposem que era el conductor, i tots dos homes van començar a pegar-se dos o tres minuts. Després van deixar de fer-ho i es van posar a parlar, mig en àrab. Algú es veu que va trucar als Mossos. Quan hi van arribar, però, ja s’havien calmat”.

Aquest mateix testimoni assegura que els agents van separar a tothom. “Aleshores un dels homes va fer l’intent d’anar-se’n molt a poc a poc i una mosso li va donar una guantada al cap. Ell no va fer res, tan sols es va girar, però vuit mossos més s’hi van llançar a sobre i van començar a pegar-lo molt fort, i amb el pit contra terra, el van lligar de mans i cames com un animal. Ell anava cridant i cridant. Quan ja el tenien calmat, el van ficar com un sac de patates dins del cotxe patrulla. Es van adonar que ja no respirava i el van tornar a treure per tractar de reanimar-lo. Tenia tota la cara plena de sang. Van estar prop de mitja hora intentant reanimar-lo, mentre anaven arribant més i més ambulàncies. Hi havia mossos mirant cap amunt i anaven fent fora la gent que s’hi apropava. Quan les ambulàncies van marxar, va venir un mosso amb una ampolla d’aigua i va llançar-la sobre un bassal de sang enorme, i se’n van anar tots. Al cap de cinc minuts van passar els equips de neteja i vint minuts després tornava a haver-hi gent de festa com si res no hagués passat”.

L’autòpsia que se li practicarà al cadàver determinarà les causes de la mort de l’home, uns fets que investiga també el jutjat que dissabte a la nit estava de guàrdia.