Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’una dona de 71 anys presumptament a mans de la seva parella, de 81 anys, que s’ha suïcidat posteriorment. Els fets han passat al al número 47 del carrer de Tapioles, al barri del Poble-sec, i els Mossos estan pendents de l’autòpsia per determinar si es tracta d’un assassinat.

La Guàrdia Urbana ha accedit al domicili de la parella després de l’avís del servei de teleassistència, que ha alertat que el matrimoni no responia a les trucades, i ha trobat els cossos sense vida. Tot plegat després que la persona que cuidava la parella no va aconseguir accedir a l’habitatge la tarda d’aquest divendres. Els Mossos han rebut l’avís de la policia local a les 00.20 h de la matinada. El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona ha decretat el secret de sumari.

El govern català condemna l’homicidi

Si es confirma que es tracta d’un nou cas de violència masclista es tractaria de la tercera dona morta a Barcelona aquest 2018 a mans de la seva parella. Des de la Generalitat han condemnat l’homicidi i han reiterat la determinació del govern català per erradicar la violència masclista.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha lamentat els fets i ha subratllat que els casos d’assassinat per violència masclista són l’expressió “més brutal i extrema” d’una violència que pateixen les dones en el seu dia a dia.