Gos a la Lliga per a la protecció d'animals

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha donat llum verda al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, amb l’aprovació per unanimitat en el ple de desembre del projecte de construcció. Es tracta d’un equipament municipal de Barcelona, que per falta d’espai a la ciutat, finalment s’ubicarà a Montcada i Reixac, tal com es va aprovar en el conveni signat entre els municipis el 2014 per dos governs municipals diferents als actuals.

Després que fos necessari modificar el Pla General Metropolità —que va endarrerir dos anys la tramitació urbanística—, ara serà el torn del govern municipal de Barcelona, que haurà de fixar un pressupost definitiu i marcar un calendari d’obres.

El nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, que ara és a tocar de la carretera de l’Arrabassada, tindrà més de 60.300 metres quadrats, un 10 % dels quals construïts en una zona que caldrà anivellar per l’orografia del terreny. La idea és que un cop entri en servei resolgui els problemes de saturació de l’actual centre d’acollida d’animals.

Contrapartides per a Montcada

L’acord signat el 2014 entre Barcelona i Montcada preveia un seguit de contrapartides. Segons va defensar el regidor d’Urbanisme de Montcada, Jordi Sánchez, en el ple s’ha “exigit a l’Ajuntament de Barcelona que anés complint amb les parts, en tractar-se d’un conveni que no vam signar nosaltres (l’actual equip de govern montcadenc), però que hem de respectar”.

En aquest sentit, Sánchez concreta que des de la signatura de l’acord, “s’ha eliminat el barraquisme que hi havia al turó de Montcada (on es projecta l’obra) i s’han tirat a terra les 350 barraques que hi havia”. Tanmateix, el regidor concreta: “S’ha restaurat el rec Comtal, s’ha urbanitzat el torrent del Bosc Llarg, entre Can Cuiàs i Ciutat Meridiana” amb un pressupost d’1,3 milions d’euros que sufraga Barcelona.