Al carrer del Repartidor número 3, 5 i 7, al barri de la Salut, s’ha edificat un nou bloc d’habitatges. Els veïns, però, denuncien que l’altura de l’edifici és incorrecta perquè s’ha calculat en base a l’amplada del carrer que figura al Pla General Metropolità (PGM), que és de vuit metres, i no en l’amplada real que, diuen, és de 7,6 m. Per això, consideren que s’ha construït un pis de més. L’Ajuntament i la propietat de l’edifici diuen que la llicència d’obres és correcta.

40 centímetres decisius

Segons el PGM, el carrer del Repartidor fa vuit metres d’amplada. Però, segons els càlculs veïnals, només arriba a 7,6 m. Són només 40 centímetres de diferència, però són importants, ja que d’aquesta dada depèn l’altura dels edificis que es construeixen.

Segons els veïns, al número tres del carrer del Repartidor s’hi ha construït un pis de més perquè s’ha considerat que el vial fa els vuit metres que consten al PGM. “Aquests vuit metres no són reals, hem fet una topografia que diu que el carrer en cap punt fa vuit metres”, explica una de les veïnes, Michaela Plettinger, “per tant l’edifici hauria de ser de 12 metres, estem parlant de quatre metres de més”.

Ajuntament i propietat: la llicència és correcta

Des de l’Ajuntament diuen que la llicència d’obres de l’edifici és correcta, ja que els vuit metres consten en el planejament original en què es basa la normativa. Per la seva banda, la promotora del nou edifici també assegura que la llicència i l’execució han estat correctes i explica que ja està a punt de lliurar les primeres claus als nous propietaris.

Un pèrit per validar l’amplada del carrer

Com en altres punts de la zona nord de Gràcia, el veïnat està atent a noves construccions. També, a la Vila de Gràcia, els veïns ja van mobilitzar-se per aturar l’enderroc de les Casetes de l’Encarnació. Al carrer del Repartidor des del gener, els veïns han estat demanant a l’Ajuntament que revisés la llicència. De moment, han posat dos recursos administratius que han estat rebutjats i ara un contenciós, perquè un pèrit validi l’amplada de la via i, per tant, pugui determinar si l’altura de l’edifici és correcta.