El conveni entre els dos municipis obre la porta per iniciar la tramitació urbanística del nou CAACB, prevista per al 2014-2015, tot i que la construcció de l’equipament serà més endavant. Els ajuntaments de Barcelona i Montcada i Reixac treballaran de forma conjunta per recuperar aquest espai i condicionar-lo perquè pugui acollir temporalment els animals de companyia extraviats, abandonats o bé comissats fins que se’n gestioni l’adopció.

El nou centre també donarà servei a Montcada i Reixac i oferirà els serveis veterinaris i la identificació amb xip, esterilitzacions, vacunacions, recollida i acolliment temporal, promoció i gestió de les adopcions, localització del propietari i ampliar el programa de colònies controlades de gats, entre altres funcions.

Millorar la connectivitat en els barris fronterers

El Consorci del Besòs ha redactat el projecte de connectivitat i d’arrenjament de l’espai públic de tot l’itinerari que uneix els barris de Can Joan (Montcada i Reixac) i Vallbona, que transcorre en paral·lel al rec Comtal. Aquest recorregut és molt utilitzat pels veïns d’aquests dos barris i s’inicia a la plaça del Primer de Maig de Barcelona i continua per un camí poc consolidat entre el canal del rec Comtal i la tanca de protecció de les vies de tren. En alguns punts de l’itinerari el canal d’aigua envaeix el camí.

El projecte planteja arranjar el final de la plaça del Primer de Maig, a Vallbona, per garantir un pas a nivell perquè els vianants puguin travessar el carrer. També es vol organitzar l’espai entre el carrer de la mateixa plaça i fins al camí del rec Comtal col·locant-hi bancs, papereres i un nou enllumenat.