Túnel desactivador coronavirus
Imatge: ACN

(ACN) L’empresa especialitzada en equips de desinfecció Epitécnica ha desenvolupat el primer túnel desactivador de la covid-19 totalment innocu i 100 % efectiu. L’aparell té el nom de CA-VID i es tracta d’un arc que llança una boira seca durant 15 segons sobre la persona que passa pel túnel. El CEO d’Epitécnica, Pablo Donadio, ha explicat que la vaporització aconsegueix reduir la capacitat de contagi del virus que portem, sobretot, a la roba: “No toquem l’RNA del virus, que queda intacte, només li traiem les espícules que estan sobre la capa de greix lipídica per impedir que contagiï cap cèl·lula viva”.

Un dels aspectes que més destaquen els creadors és que la vaporització es fa amb una solució que no utilitza ni ozó ni cap altre tipus de desinfectant nociu per a la salut ni el medi ambient. Això fa que es pugui travessar el túnel amb el mòbil a la mà o fins i tot un entrepà, perquè la solució que es vaporitza, a banda de ser innòcua, no mulla ni afecta els aparells electrònics.

Donadio explica que el túnel està pensat per ser instal·lat en espais on es concentra molta gent com ara fires, aeroports, hotels o restaurants. “En espera de disposar de la vacuna, aquesta és una solució activa que redueix de manera efectiva la quantitat de contagis”, assegura. Malgrat tot, Donadio deixa clar que el túnel desactivador “no és la panacea ni una cura contra el coronavirus”, però sí la primera solució activa per reduir-ne els contagis. “Fins ara tot han estat solucions passives com l’ús de mascaretes o la distància social, i nosaltres, en espera de la vacuna, oferim una solució efectiva per reduir els contagis”, assenyala.

El túnel es va començar a comercialitzar el mes de juliol i fins al moment les vendes s’estan concentrant a l’estranger. Un dels primers compradors ha estat el club de futbol Liverpool, que n’ha adquirit diverses unitats per instal·lar-les al seu estadi. A Catalunya, el túnel s’ha provat recentment amb èxit a la Fira del Disc de Barcelona i al Festival de Sitges.