JAUME GUILLÉN, Plataforma Farma "Legalment estem obligats a seguir subministrant, que no puguem comprar els és absolutament igual, però hem de seguir subministrant aquests medicaments i nosaltres volem prioritzar sempre l'usuari, que no en té cap culpa, però com ho farem? Per això, diem que si no cobrem, caixes buides tindrem, perquè no hi haurà medicaments per poder donar."

“La teva medicació està en perill”

, “La farmàcia no pot més”, “Volem dispensar però no podrem si no ens paguen” són alguns dels eslògans que s’han pogut veure a la plaça de Sant Jaume. La concentració dels farmacèutics es produeix l’endemà de la vaga de la sanitat pública en protesta per les retallades.

Els farmacèutics diuen que el retard actual en els pagaments aboca el sector a una situació insostenible, ja que, si no cobren la part subvencionada pel Servei Català de la Salut, asseguren que no podran subministrar les medecines. El col·lectiu afirma que ja hi ha farmàcies que han hagut de tancar i una quarantena estan en concurs de creditors. Diuen que es troben en una situació límit que pot portar a no poder disposar de tot l’estoc de medecines.

Aquesta és la primera vegada que els farmacèutics catalans es manifesten, convocats per la Plataforma Farma, que s’ha creat per unir el col·lectiu, defensar de forma activa les oficines de farmàcia i aconseguir-ne la participació en la presa de decisions que afectin els seus interessos.