ROMAN LLAGOSTERA, director del Cicle de l'Aigua de l'Ajuntament "Podrà tenir diferents colors i diferents tonalitats de colors. I la idea és que tindrà un sistema informàtic que ens permetrà que aquesta font vagi variant amb, diversos programes, el seu color."

Segons ha informat l’Ajuntament, els treballs  -han començat aquesta setmana- duraran uns dos mesos i tindran un pressupost de 240.000 euros.

Les feines serviran per canviar tot el circuit hidràulic dels brolladors i la instal·lació elèctrica. També se substituiran els llums tradicionals per un nou sistema d’il·luminació LED de baix consum que permetrà reduir la despesa energètica.

Nous efectes de llum i color

La intervenció també en millorarà l’efecte ornamental. Així, el brollador central serà més visible i podrà arribar fins als 10 metres d’altura (ara arriba fins als 4 m). S’hi augmentarà el nombre de toveres perimetrals, que passarà de 12 a 32 i el sistema d’il·luminació (ara fix i d’un sol color) passarà a ser variable. Això permetrà canviar els colors i la intensistat lumínica.

La font del passeig de Gràcia és una de les 301 fonts ornamentals que hi ha a Barcelona. Actualment, totes estan dotades de sistemes de recirculació de l’aigua, 83 s’abasteixen d’aigua freàtica i 177 s’han impermeabilitzat per evitar pèrdues.