Mig centenar d’activistes s’han despullat aquest diumenge al matí a la plaça de Catalunya de Barcelona per exigir el tancament de les granges pelleteres. En un acte organitzat per l’organització internacional per la defensa dels animals, AnimaNaturalis, els participants s’han manifestat completament nus, s’han pintat el cos amb sang artificial i s’han amuntegat uns sobre els altres.

L’acció vol representar el tracte que reben els animals quan la indústria els extreu la pell. L’objectiu de la mobilització és conscienciar la població de la gran quantitat d’animals que es fan servir per elaborar, per exemple, un abric de pell. També volen pressionar la societat per aconseguir el tancament de les granges que obtenen pell animal a l’estat. La darrera acció d’aquestes característiques a Barcelona va tenir lloc el 2021.

La protecció dels animals, cada cop més present en la normativa europea

Cada any, més de 32 milions d’animals són sacrificats a la Comunitat Europea per fer ús comercial de la seva pell. Alguns països com el Regne Unit, Àustria, Itàlia, Croàcia, Grècia i Suècia, entre d’altres, han prohibit aquest tipus d’indústria i han augmentat les normatives que fan referència a la protecció animal.

Grans botigues de roba com Bloomingdale’s, Macy’s, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Bergdorf o H&M ja no venen productes elaborats amb pell animal.