Enmig del carrer de la Diputació, al número 168, s’hi amaga un petit local que en els últims dies s’ha reconvertit. Des d’aquesta setmana recopila i reparteix productes bàsics per a refugiats d’Ucraïna que tot just acaben de posar el peu a Barcelona. Des de les 11 del matí i fins les 19 h, un grup de voluntaris treballa frenèticament per abastir tots aquells que ho necessiten i ja han atès desenes de persones.

“La gent ubicada fora del sistema d’acollida de la Creu Roja i que s’allotja en pisos d’amics o familiars no rep ajuda“, critica Pavel Kirylionak, voluntari. Relata que, malgrat que no els cal una plaça d’hotel perquè tenen sostre, han aterrat a la ciutat sense res. L’espai, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, emmagatzema tot tipus d’ajut per a ells: roba, menjar, medicaments o productes d’higiene personal.

Recollida material ucraïnesos
Voluntàries fan bosses i paquets per als refugiats a l’interior del local

Crida a donacions de menjar i productes d’higiene personal

Fan una crida concreta als barcelonins que vulguin fer donacions: “Necessitem, sobretot, pasta, arròs, llet, conserves… també xampús o gels de dutxa“, especifica Kirylionak. També reclamen a l’Ajuntament un espai més gran, perquè aquest se’ls queda petit. No és l’únic local que s’ha mobilitzat per ajudar als qui fugen de la guerra i s’han instal·lat a Barcelona; voluntàries ucraïneses i russes reparteixen roba al carrer del Notariat, al Raval.