El cos nu d’una activista envoltada de creus a la plaça de Sant Jaume ha volgut escenificar el patiment animal que, segons l’organització AnimaNaturalis, causa la indústria pelletera. L’entitat assegura que aquest sector maltracta i assassina milions d’animals cada any.

La pandèmia de coronavirus ha fet que aquest any només hi hagi participat una activista, que s’ha pintat el cos amb pintura vermella simbolitzant la sang. Una representació, segons l’entitat, de tots els animals que perden la vida en una granja pelletera. L’entitat denuncia que 750.000 animals malviuen cada any a l’estat en aquests espais. “Ens queixem del coronavirus que estem patint, però res és comparable al dolor i la soledat que viuen els animals”, asseguren des d’AnimaNaturalis. Afirmen que hi ha animals que són electrocutats, desnucats, o que els arranquen la pell de viu en viu fins que moren.

“La crueltat amagada darrere d’un abric de pell”

La performance vol conscienciar la població “del gran nombres d’animals que es necessiten per confeccionar un únic abric de pell”. Segons una de les portaveus, “la majoria de països europeus ja han il·legalitzat aquesta pràctica”, i afegeix que Espanya, amb 37 granges pelleteres, s’ha convertit en un paradís per aquest tipus d’activitats econòmiques.

En comptes de tancar aquestes granges, en aquest país s’incentiven i es promouen”
Yasmina Moreno, coordinadora AnimaNaturalis Barcelona

No és la primera vegada que Barcelona acull aquest tipus de protestes. El 2018 la mateix entitat va fer-ho a la plaça de Catalunya, amb dos activistes nus simulant la carn, ensangonada, dins d’un plat; el 2015, van ser més d’un centenar de persones les que van participar en una acció contra l’explotació animal.