Un any més el Saló de l’Ensenyament apropa l’oferta universitària als futurs estudiants. Els informen sobre el pla d’estudis de cada carrera i sobre les particularitats de cada centre universitari. Molta informació que els alumnes hauran de valorar. Un equip de betevé els ha preguntat quin criteri pesa més a l’hora d’escollir: estudiar una carrera que els agradi o una que els permeti tenir bones sortides professionals. I la resposta ha estat clara: la majoria busca una carrera que els ofereixi bones opcions de futur per trobar feina.

Entre els arguments que destaquen n’hi ha un en què coincideixen. Afirmen que si han de dedicar uns quatre anys a estudiar volen que això els garanteixi uns resultats futurs en el món laboral. No volen estudiar en va.

Dins el saló,  l’opinió és ben generalitzada i coincideix que la majoria estan interessats en carreres de ciències o de les ciències socials. De fet, són les carreres més promocionades. Segons Xavier Ginesta, vicedegà d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, els estudiants que escolleixen humanitats ho fan per vocació, ho estudien sense tenir tant en compte el seu futur professional. Per tant, es tracta d’estudiants que ja estan convençuts. En canvi, segons Ginesta, els estudiants de ciències “són més pragmàtics” i busquen més informació.