És la confirmació que els museus es consoliden com a peces clau del sistema cultural de la ciutat. Només durant el 2010 més de 2 milions de persones van visitar els centres d'exposicions. I prop de 3 milions hi van participar en les activitats organitzades per aquests espais. JORDI MARTÍ, delegat de Cultura "S'ha incrementat un 12% els nombre de visitants. Bones xifres de visitants sobretot en l'època de crisi i sobretot el bon increment de gent que vol conèixer el que hi ha als museus." Els usuaris de les instal·lacions són persones amb estudis superiors i que almenys programen en la seva agenda personal, com a mínim, quatre visites a l'any. I s'hi estan una hora i mitja. Això sí, tots es mostren satisfets amb els equipaments i els posen un 8,4 de nota. Ara, però, toca redissenyar el futur dels museus amb els 195 milions que s'han programat entre 2007 i 2011. JORDI MARTÍ, delegat de Cultura "Les inversions han ajudat a canviar les prioritats dels museus. cada vegada més els museus han de tenir un espai de recerca i d'investigació". A tota l'oferta que hi ha a la ciutat, a partir del mes de març s'hi sumaran dos espais més: el nou museu de Ciències Naturals que s'inaugurarà a l'Edifici Fòrum i el Museu Frederic Marès, que reobrirà també a la primavera després d'un any i mig d'obres.

Les xifres parlen per si soles: durant l’any 2010 més de dos milions de persones van visitar els museus de Barcelona  i quasi 100.000 van participar a la Nit dels Museus.

Digitalització

Un dels àmbits en què s’ha dedicat més esforços és en aconseguir que les col·leccions dels museus de la ciutat es puguin consultar per internet a través de l’aplicatiu per a la catalogació EMuseum-Plus.

A més, també seran disponibles a Internet els catàlegs dels fons de les biblioteques dels museus municipals, a través de l’aplicatiu Web Publisher. A finals de desembre estaran apunt els dels museus Picasso, de la Música, Frederic Marès, d’Etnologia i d’Història.