Juan Miguel Gervilla no era l'objectiu. Avui, deu anys després, hi ha qui encara ho té molt present LUIS DEL OLMO, periodista "Yo nunca podré olvidar que este hombre bueno al dar su vida, salvó la mía. Ningún español puede olvidar que gracias al sacrificio de personas como Joan Miquel, hoy somos más libres." Les investigacions posteriors apuntaven que aquell 20 de desembre de l'any 2000 els etarres que van assassinar el guàrdia urbà a la cruïlla de l'avinguda de la Diagonal amb el carrer de Numància es dirigien a atemptar contra Luis del Olmo. El periodista no ha volgut faltar a l'homenatge d'aquest matí a la seu del cos policial al districte de Les Corts. Una unitat que a partir d'ara estrena nom en memòria de Gervilla i d'Ernest Lluch, assassinat també per ETA el novembre d'aquell mateix any. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Recordaré sempre una trucada del gerent d'aquest districte, al gener, amb bones notícies. Havien pescat els membres del comando Barcelona." Representants de totes les formacions polítiques de l'àmbit municipal han assistit a l'homenatge juntament amb familiars d'Ernest Lluch i l'expresident de lAssociació Catalana de Víctimes dOrganitzacions Terroristes, Robert Manrique. Els familiars de Gervilla han excusat la seva presència amb la voluntat de no reviure els fets.

L’acte d’homenatge a Juan Miguel Gervilla s’ha fet avui a les vuit del matí, la mateixa hora en què l’agent va ser assassinat per membres del Comando Barcelona d’ETA. L’ha presidit l’alcalde, Jordi Hereu, en presència d’alguns companys de Gervilla, membres de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) i familiars d’Ernest Lluch, que també va ser assassinat per ETA fa 10 anys.

Durant l’homenatge, s’ha descobert una placa “en memòria de totes les víctimes del terrorisme” a l’entrada de la seu de la Guàrdia Urbana del districte de les Corts, a la qual pertanyia Gervilla. La caserna es dirà, a partir d’ara, seu Lluch-Gervilla.

Durant els parlaments, l’alcalde ha destacat que Gervilla era un “servidor públic” que es va acostar “per ajudar unes persones” que van resultar ser terroristes. L’agent de la Guàrdia Urbana estava a l’encreuament de l’avinguda Diagonal amb el carrer de Numància quan va veure dues persones que tenien problemes amb un vehicle. En anar a ajudar-los, el van disparar.

A l’acte d’homenatge, també hi ha assistit el periodista Luis del Olmo, contra qui suposadament volien atemptar els membres d’ETA abans de trobar-se amb Gervilla. “Ens poden aterroritzar, però no ens trencaran” ha dit Del Olmo.