La Merienda és una entitat social que, a banda de distribuir menjar, fa una acció de reinserció social i laboral. Només en l’últim any ha aconseguit 45 col·locacions però assegura que sense una oficina per poder gestionar aquesta tasca se li complica l’atenció personalitzada.

Sis anys fent atenció social

Fa sis anys que La Merienda organitza berenars i distribueix menjar al claustre de la Concepció un cop per setmana. Aprofita les trobades per revisar currículums i assessorar els usuaris de l’entitat per trobar una feina. Amb la covid-19 aquestes reunions s’han hagut de suspendre i ja no disposen d’un espai on atendre personalment les persones que busquen un lloc de treball. Tot i això, segueix distribuint menjar i atenent les famílies telefònicament. “Hem de teletreballar i fer les entrevistes per telèfon, i això canviaria amb l’oficina, perquè podríem trobar-nos amb les famílies i fer una entrevista presencial”, explica Martina Puga, presidenta de La Merienda.

Han de treballar des de casa

El volum de feina s’ha multiplicat, només en l’últim any han comptabilitzat 45 insercions amb èxit. Necessiten un espai físic perquè les tres persones que hi treballen puguin fer atenció presencial a les famílies. Actualment ho fan des de casa i telefònicament.

El futur espai municipal d’Aragó, 317

Fa temps que tenen l’ull posat al local municipal del carrer d’Aragó, 317. Ara està en obres i si tot va bé es podrà fer servir a partir de principis de l’any vinent. El local té 80 metres quadrats i són moltes les entitats de la zona que s’han interessat a fer-lo servir.

L’Ajuntament treballa en una fórmula perquè pugui aixoplugar moltes iniciatives però que l’espai no sigui la seu permanent de cap. “Acabarem l’obra, adjudicarem la gestió cívica d’aquest espai i sempre amb la intenció que hi hagi sales per poder-les utilitzar el conjunt d’entitats. La Merienda segur que podrà utilitzar-la, ara, si la pretensió és que allò sigui la seva seu, això, malauradament no”, explica el regidor de l’Eixample, Jordi Martí.