L’aforament màxim era de 14.000 persones i, en superar les 13.000, els organitzadors han començat a limitar l’accés.

La gran quantitat de gent que s’ha quedat a les portes del Piknic Electronik de la Mercè ha provocat moments de tensió al llarg de la tarda. Hi ha hagut almenys una baralla entre algunes persones que feien cua per entrar i diversos enfrontaments amb els nombrosos efectius dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que s’han col·locat al voltant del recinte.

Alguns assistents parlen de càrregues policials dins i fora del Piknic per dissuadir l’excés de públic d’entrar-hi. Els policies han defensat en tot moment les tanques que limiten l’accés al recinte. També han hagut de protegir-se de les llaunes, ampolles i pedres que els llançaven els visitants més incívics.

 

Un cop tancat l’accés al Piknic Electronik, la Guàrdia Urbana també ha tallat diverses vies d’accés al cim de la muntanya de Montjuïc. Malgrat els intents dels organitzadors per avisar la gent que ja no hi podria entrar ningú més, al vespre l’afluència de gent a la zona es mantenia.

Els concerts del Piknic Electronik havien de començar a les 13 h i acabar a les 22 h, però el programa va amb retard i no es preveu que s’acabi fins a les 23 h. Els efectius policials es mantindran a la zona fins a la mitjanit, per garantir que la sortida de les 14.000 persones que finalment han pogut gaudir del darrer Piknic de la temporada no comporti més problemes.

El Piknic Electronik, una sessió de música electrònica als Jardins de Joan Brossa, es fa cada diumenge de l’estiu amb una entrada general d’11 euros. Aquest diumenge ha estat la darrera edició de la temporada i, coincidint amb les Festes de la Mercè, l’entrada era lliure. Preveient que això atrauria més públic, l’organització ha triplicat l’aforament del recinte, però finalment l’afluència de públic ha acabat desbordant totes les previsions.