Els comerciants barcelonins que ho desitgin poden inscriure’s de forma gratuïta a qualsevol de les 93 classes des del web del programa Obert al futur. Els districtes de l’Eixample, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc ja han iniciat aquests dies els cursets de formació per a comerciants. Sant Martí ho farà el 30 de setembre; Gràcia i Nou Barris, el 2 d’octubre; Ciutat Vella i les Corts, el 3 d’octubre; i Sant Andreu, el 7 d’octubre.

Les càpsules formatives s’impartiran en algun dels equipaments municipals dels 10 districtes de la ciutat i en horaris compatibles amb l’activitat laboral dels participants, generalment al migdia. Els cursets que tenen més demanda són els relacionats amb les noves tecnologies i les finances, com els titulats Promociona la teva empresa a la xarxa amb Google Places o Finances per a no financers.

El programa compleix amb l’objectiu d’apostar per un comerç innovador, modern i sostenible, com preveia el Pla d’impuls i suport al comerç de Barcelona. La bona valoració que els participants van fer del programa en l’edició anterior fa preveure que la iniciativa s’allargui més enllà del mes de desembre.